Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 12

Kunstnerne giver os immun-forsvar over for DK1EU2 VIRUS

Søndag 8. november 2015 kl. 21:48

Jeg har det privilegium at have fået inspiration fra kunstens verden hele mit liv. Af helt unikke kunstnere, som har haft stor betydning for mig. De har givet mig kraft og immunforsvar imod det tiltagende dødbringende bureaukrati i DK og EU. Imod kvælningen af privat foretagsomhed og mangfoldighed. Heldigvis er der mange kunstnere, som giver mange med mig normalt dødelige netop den nødvendige åndelige inspiration. Alligevel kan jeg konstatere, at det slet ikke er nok. Stridigheder mellem folk og mellem firmaer florerer, i en mentalt lavmålt kamp om ussel mammon.

Alt imens tager bureaukratiet til, anført af de politikere, der er valgt på tilkendegivelser om det stik modsatte. Da de fik det politiske "slips" på, ændrede alting øjensynligt farve og formål. Konstateres kan det, at hverken politikere eller ansatte i bureaukratiet lader sig (tilstrækkeligt) inspirere af kunstens verden. Hvor levevis og anskuelser er ganske ukomplekse, og hvor en håndsrækning til andre med behov er helt naturligt. Uden at spørge om modydelser eller om lov.

Det sidste lille ord lov er blevet et stort mareridt. Befalinger og love vælter ud fra regeringens kontorer og Folketinget, og fra et EU-maskineri uden kompas. Lad mig nævne et par eksempler på forvirringen og den dødbringende DK1EU2 VIRUS.

Velviljen er til stede i erhvervslivet, når det gælder ansættelse af flygtninge på danske virksomheder. Ifølge en ny undersøgelse fra organisationen Lederne har 14% af virksomhederne som følge af den aktuelle flygtningesituation allerede taget initiativer til eller drøftet mulighederne for at ansætte flygtninge. Undersøgelsen, der er baseret på svar fra 951 ledere, afslører imidlertid, at langt de fleste ledere er i dyb tvivl om, hvilke krav der skal være opfyldt i lovgivningen for at ansætte en flygtning, samt hvilke offentlige myndigheder, de skal konsultere.

Her står vi så midt i den største folkevandring i Europas historie. Titusindvis af flygtninge kommer til europæiske lande hvert døgn, uden at vi har forstået, hvad de vil. Mennesker på flugt og mennesker, der søger en ny tilværelse. I stedet for som kunstnerne at slå til her og nu og række en hjælpende hånd, holder bureaukratiet møder. Hvor stridighederne mellem landene og inden for de enkelte landes "mure" bliver udstillet i stadig større udstrækning.

Det får mig til at erindre om, at dronning Margrethes mor var svensk (dronning Ingrid, datter af kong Gustav 6. Adolf), hendes farmor tysk (dronning Alexandrine, datter af storthertug Frederik Frans 3. af Mecklenburg-Schwerin), og endelig er hendes ægtemand (prins Henrik) fransk. Det får mig også til at fremhæve digteren Benny Andersen fra et interview i 1991: "Jeg er dansker. Men jeg er ikke kun dansker. Jeg er skandinav, europæer, men ikke kun det. Jeg er verdensborger, men det skulle ikke undre mig, om jeg ikke derudover også er beboer af universet! Og hvad var Danmark, hvis vi ikke op gennem tiderne havde haft bølger af indvandrere? Vi havde været et hul i jorden."

Benny Andersen er en kunstner. Med ord og en livskunstner. Når jeg læser og hører ham, bliver jeg inspireret. Læs og hør med, det skaber ånd i tilværelsen.

Næste eksempel på det dødbringende bureaukrati har jeg hentet fra de indtil videre foreliggende oplysninger om en såkaldt boligydelsepakke, der gør hundredtusindvis utrygge. Fordi de ikke ved, om de er købt eller solgt i mere eller mindre lødige politiske kludetæppe-forhandlinger om næste års finanslov. Jeg citerer teksten fra forslaget til finanslov 2016:

De samlede udgifter til boligydelse har udvist en realvækst på ca. 13% siden 2001 og udgør i dag ca. 10 milliarder kr. Det svarer til en udgiftstigning på ca. 1,1 milliard kr. I samme periode er den gennemsnitligt udbetalte boligydelse vokset realt med ca. 28% og udgør i dag omtrent 34.000 kr. skattefrit pr. år. Stigningen skyldes bl.a., at satser for boligydelse reguleres med mere end øvrige indkomstoverførsler. Regeringen foreslår derfor at ændre en række gunstige særregler, som har været med til at øge udgifterne, men som ikke er særligt målrettede i forhold til modtagernes indkomstniveau. Derfor lægger regeringen op til at foretage følgende justeringer til boligydelsen: Ændret regulering af beløbgrænser for boligydelse, så den årlige regulering af beløbgrænserne følger forbrugerpriserne, ligesom for boligsikring og børn- og ungeydelse. Gradvis afskaffelse af det beregningtekniske tillæg til huslejen, således at boligydelsen fremadrettet beregnes med udgangspunkt i den faktiske husleje. Loft over den støtteberettigede husleje i ældreboliger, svarende til loftet for huslejen i almindelige lejeboliger. Loftet indføres alene for nyanviste personer til ældreboliger efter 2020. Med en gennemførelse af boligydelsepakken frigøres midler for 110 millioner kr. i 2016 stigende til 590 millioner kr. i 2020.

Ja, det er forståeligt, at hr. og fru Danmark er i total vildrede. Det sidste af de 2 eksempler er endnu værre end det første. Desværre vrimler det med den slags. Derfor er der kun ét at gøre. Vi skal ændre Danmark, tankegangen og procedurerne. Afskaffe det meste af det helt unødvendige bureaukrati og lade helt almindelige fornuftige menneskers tanker slå igennem. Erstatte alle de "kloge" med flere af de "dumme", så skal du bare se. Kunstnerne kan noget, der viser vej.

Handling i stedet for møder og snak.

Grundlaget for mit liv som dansker og europæer er, at vi har et unikt land skabt af mange menneskers kamp. Arbejdere og bønder, ikke arm i arm, men med samme sigte. Det land skal vi gøre stadig bedre, men det kræver afskaffelse af det enorme bureaukrati, som slår os alle ihjel. I første omgang mentalt, men tiltagende også fysisk med formynderi og politimetoder. Lad kunstner-ånden komme til, lad den simple og positive tænkemåde få overtaget. Husk det næste gang, der er valg - stem imod bureaukratiet og vælg kunstnerne.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 23
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 22
- DK1EU2 VIRUS - Den ubeherskede klasse
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 21
- Der er noget galt i Danmark - og det er DK1EU2 VIRUS
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 20
- DK1EU2 VIRUS - Nationalsocialismen og bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 19
- DK1EU2 VIRUS - Indignation nødvendig i kampen mod dødbringende bureaukrati
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 18
- DK1EU2 VIRUS - Domstolene som en del af bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 17
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld